Belangrijke aandachtspunten na montage van gevelbekleding

Zit de nieuwe duurzame gevelbekleding op je gevel? Dan zijn er nog een aantal aandachtspunten waarop gelet moet worden. Doe je dit niet, dan kunnen de gevelpanelen op den duur gebreken vertonen, die moeilijk tot niet te verhelpen zijn.

Ventilatie
Houd ten aller tijde ruimte over tussen de ondergrond en het ventilatiestartprofiel, zodat er warme lucht weg geventileerd kan worden. Doe je dit niet, dan bestaat er een kans dat de temperatuur achter de gevelbekleding oploopt, waardoor er extreme werkingen plaats vindt. Dit kan resulteren in het scheuren van de toplaag, waardoor er verkleuring kan plaatsvinden.

onderhoud kozijnenSchoonmaken
Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen, ontkom je er niet aan om de gevelbekleding minimaal 2 keer per jaar schoon te maken. Niet alleen voor het behoud van de bekleding, maar ook voor de uitstraling. Door de gevel te reinigen blijven zowel de glans, kleur en technische eigenschappen langer behouden.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bijtende, agressieve of chemische bestandsdelen bevat. Let op dat je het schoonmaakmiddel niet langdurig laat inwerken en zorg ervoor dat je goed naspoelt. Wij raden het ten zeerste af om harde- of staalborstels te gebruiken. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan in de gevelbekleding.

De gevelbekleding is tevens te reinigen met een hoge drukspuit. Zorg voor voldoende ruimte tussen het mondstukje van de hogedrukspuit en de gevelbekleding. Gebruik hiervoor geen roterende mondstukje.

Verhelpen of uitsluiten van blaasjes
Bij een foutieve montage kunnen er blaasjes ontstaan in de toplaag van de gevelbekleding. De oorzaak van blaasvorming is te wijten aan extreme werkingen waardoor er scheuren ontstaan die gevuld kunnen worden met lucht of vocht. Voorkom blaasjes door een goede ventilatie.

Schoonmaken van de omgeving
De gevelbekleding is een prachtig eindresultaat geworden, maar na een tijdje krijgt de gevelbekleding groene sporen. Maak de omgeving van de gevelbekleding goed schoon. Denk bijvoorbeeld aan een zonnewering die al tijden niet is schoon gemaakt.