Waarom zou je kiezen voor houten afwerkingen als er alternatieven zijn die vele voordelen met zich mee brengen? Dankzij vooruitstrevende technieken worden alternatieve afwerkingen steeds populairder zoals kunststof panelen.

Het einde van het houten tijdperk komt dichterbij

Hout, het materiaal dat al duizenden jaren wordt toegepast in de bouw, verliest langzaam zijn monopolie. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieve materialen als bijvoorbeeld kunststof voor afbouw of afwerking van gevels en kozijnen.

De reden voor deze verschuiving is dat houten panelen op ten duur kunnen rotten, schimmelen, verkleuren of kromtrekken. Het is zaak om de houten panelen veel aandacht te geven om deze gebreken uit te stellen. Je hoort het goed; uitstellen. De houten panelen zullen op ten duur allemaal gebreken vertonen die enkel met een renovatie op te lossen zijn.

Naast de mogelijke gebreken zorg je ook voor ontbossing. Steeds meer natuurgebieden worden gekapt om het gevraagde hout te kunnen leveren. Stop met veel geld uitgeven aan onderhoud en renovatie en stop ontbossing, kies voor het alternatief: kunststof!

Eurotexx stoot hout van de troon!

Kunststof gevelbekleding, kunststof dakranden of overstekken van Eurotexx zullen niet kromtrekken, verkleuren, rotten, schimmelen verschilferen. Schilderen behoort tot de verleden tijd dankzij optionele structuurfolie die verkrijgbaar is in elk gewenste kleur. De structuurfolie is zelfs verkrijgbaar in nerfstructuur voor het nabootsten van een natuurlijke hout uitstraling.

Naast deze eigenschappen zijn de kunststof panelen duurzaam en milieuvriendelijk. De duurzaamheid komt tot stand dankzij de lange levensduur en garantie die de producten met zich mee dragen. Het milieuvriendelijke aspect komt doordat kunststof 100% recyclebaar is.

Naast de uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen  is kunststof gemakkelijk te verwerken, de toepassingsmogelijkheden zijn divers, de bevestiging kan met verschillende bevestigingsmiddelen en de kunststof afwerkingen zijn verkrijgbaar in lange lengtes, vele uitvoeringen en kleuren voor een snelle, maar strakke montage.

Draag bij aan het milieu en de wensen van de eindgebruiker

Uw klant moet overtuigd worden van het feit dat kunststof HET alternatief is voor afwerken van gevels en kozijnen. De prijs heeft een grote invloed op de beslissing van de eindgebruiker. Kunststof is iets duurder in aanschaf maar op de lange termijn bespaar je meer geld dankzij de lange levensduur en de onderhoudsarme eigenschap. Tevens bij kunststof producten krijg je een garantie van tenminste 5 jaar.

Overtuig de eindgebruiker

Het is van belang om de eindgebruiker goed te kunnen informeren en overtuigen van kunststof producten. Biedt zoveel mogelijk aan, laat de eindgebruiker afgeronde projecten zien, brochures die gaan over het desbetreffende product, de kleuren mogelijkheden, overtuig ze van het feit dat het milieuvriendelijk en duurzaam is en bestel GRATIS een kleurenmonster om de beleving van het product over te brengen.

“Ik was erg sceptisch over kunststof gevelbekleding, totdat ik een monsterstukje had ontvangen en de voordelen ervan in zag en ervaarde”

Voordelen kunststof

  1. Kleurvast
  2. Vochtbestendig
  3. Duurzaam
  4. Milieuvriendelijk
  5. Onderhoudsarm
  6. Op de lange termijn goedkoper
  7. Nooit meer schilderen

 

Wat vind jij na het lezen van dit blog? Hout of kunststof? Wij zijn erg benieuwd, laat het ons weten via de reacties!

Nog geen reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *