23-12-2015

Van 30 november t/m 12 december 2015 was de klimaattop van de Verenigde Naties in Parijs. In bijna 2 weken kwamen alle vertegenwoordigers, van de landen die zijn aangesloten bij de VN, bijeen om klimaatplannen op te stellen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Naast de opwarming van de aarde kwam ontbossing ook aan bod. Volgens vele bronnen zal er in 2030 maar 2/3 overblijven van het Amazone gebied en zullen de regenwouden op bijvoorbeeld Borneo voor het grootste deel verdwijnen.

Kies voor duurzaam

Gelukkig hebben de Verenigde Naties een akkoord bereikt om de opwarming van de aarde te reduceren. Het is een goede ontwikkeling dat landen het eens zijn, maar het begint natuurlijk bij jezelf! Kies voor duurzame, milieuvriendelijke en/of recyclebare producten om jou steentje bij te dragen voor de volgende generaties.

Duurzaamheid in Milin producten

Eurotexx profileert zich nadrukkelijk als duurzame en maatschappelijk verantwoord merk. De producten van Eurotexx hebben stuk voor stuk duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. De kunststof gevelbekleding van Eurotexx hebben het DuBo keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de producten tot de meest milieuvriendelijke keuze behoren voor duurzaam bouwen.


duboCE markering staalconstructies

Naast het DuBo keurmerk heeft Eurotexx het CE keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het product aan wettelijke eisen voldoet. Onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Duurzaamheid in bedrijfsvoering

Naast de duurzame producten heeft Eurotexx een bedrijfsvoering dat in het teken staat van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Wil je meer lezen over  hoe het bedrijfspand, de vrachtwagens, afvalscheiding en het beperken van verpakkingsmateriaal meedragen aan deze bedrijfsvoering? Leeshier meer over.

Kortom: Ga opwarming en ontbossing tegen en kies voor duurzame kunststof gevelbekleding van Eurotexx. Naast de duurzaamheid zijn de producten van top kwaliteit en niet te onderscheiden van natuurlijke producten zoals hout.

De duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen geldt voor het gehele Eurotexx assortiment: potdeksel, dubbel rabatdelen, dakrand en overstek.