29-10-2015

In een tijd waarin we steeds drukker worden en minder tijd over houden voor ons zelf, zijn wij opzoek naar manieren om tijd te besparen. Een grote winst kan geboekt worden met de onderhoudsarme kunststof gevelbekleding van Milin.

Naast de onderhoudsarme eigenschappen, is het niet meer nodig om je gevel te schilderen. De kunststof panelen van Milin zijn te verkrijgen in alle kleuren en hebben een structuurfolie of een co-extrusie laag die de kunststof panelen beschermt tegen alle weersinvloeden.

Kan ik kunststof gevelbekleding schilderen?

Het is mogelijk om de kunststof gevel, na verloop van tijd, een ander kleurtje te geven. Hierdoor vervaltechter de fabrieksgarantie die wij geven. Om kunststof panelen te schilderen moet er een andere werkwijze gehanteerd worden, in vergelijking met het schilderen van een houten gevel. Hierbij komt, dat niet alle kunststof panelen zich even goed verlenen om geschilderd te worden.

Maak je de keuze om de kunststof panelen een ander kleurtje te geven, let dan op dat bij alle kunststof panelen een primer overheen moet worden geschilderd. Door deze primer zal de verf goed hechten aan de panelen. Doe je dit niet, dan bestaat er de kans dat de verf afbladdert.

Als je toe bent aan een nieuwe kleur gevel, dan raden wij ten alle tijden aan om een specialist in te schakelen die goed advies kan geven.

Vernieuwen van gevelbekleding

Een passende oplossing is om je gevelbekleding te verwijderen en te vervangen voor nieuwe panelen in de gewenste kleur. Het raggelwerk waaraan de gevelbekleding is gemonteerd, staat nog en is hierdoor eenvoudig en gemakkelijk om er nieuwe panelen tegenaan te schroeven. De oude panelen kan je laten recyclen of aanbieden op advertenties site om de panelen een nieuw leven in te blazen. Tevens draag je zorg aan het milieu.

Het bovengenoemde geldt voor het gehele Eurotexx assortiment: potdeksel, dubbel rabatdelen, dakrand en overstek.