Geventileerd gevelsysteem

Creëer een unieke uitstraling met de Eurotexx® gevelbekleding. Eurotexx® staat voor duurzaam bouwen. De gevelbekleding geven woningen, chalets, stacaravans, tuinhuisjes en gebouwen het stijlvolle karakter van echt hout. De Eurotexx® gevelbekleding  zijn volschuim panelen vervaardigd uit een kwalitatief hoogwaardige kunststof. De gevelpanelen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. Door het verbeterde productieproces hebben de panelen een unieke lange houtstructuur van maar liefst 1,5 m¹.

Maar deze eigenschappen van de Eurotexx gevelpanelen kunnen zijn waarde verliezen door een slechte ventilatie. Eurotexx is een geventileerd gevelsysteem dat moet worden belucht en ontlucht voor een goede luchtstroom.

Waarom een geventileerd gevelsysteem?

geventileerd gevelsysteem

geventileerd gevelsysteem

Ventilatie op Eurotexx gevelbekleding is een must! Elke gevel moet geventileerd worden om de lucht achter de gevelbekleding in gang te zetten. Is de ventilatie achterstallig dan kunnen er, na maten de maanden verstrijken, gebreken ontstaan die amper tot niet te herstellen zijn. Gebreken die kunnen ontstaan bij achterstallige ventilatie zijn: kleurverlies, scheuren of losraken en blaasvorming. Deze gebreken ontstaan door extreme werkingen door temperatuurverschillen die ontstaan bij ophoping van lucht bij slechte ventilatie.

Om de ventilatie te stimuleren hebben wij voor het Eurotexx programma ventilatieprofielen, die onder- en bovenaan de gevel worden geplaatst. Tevens dienen dit ventilatieprofiel voor het tegenhouden van ongewenste gasten achter de gevel zoals ongedierte.

 

 

Ventilatie

Bij montage van Eurotexx gevelpanelen is het noodzakelijk beluchting en ontluchting te creëren. Voor horizontale montage van de panelen moet er een minimale doorlopende ventilatieruimte tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de bestaande constructie worden aangehouden. Voor lichte kleuren geldt een ruimte van minimaal 20mm en voor de donkere kleuren een ruimte van minimaal 40mm. Zo heeft u achter de constructie een luchtspouw welke de luchtstroom aan de boven- en onderkant aan de gang houdt. Ventilatieopeningen kunt u afsluiten met het ventilatieprofiel.

Bekijk hier de montage instructies

Bestel hier een gratis kleurmonster