Het gevelbekleding tijdperk maakt veel veranderingen door de afgelopen jaren. We zien een verschuiving in het materiaal dat gebruikt wordt, hout verliest langzaam zijn monopolie. Steeds meer woningeigenaren, ontwerpers en architecten kiezen, dankzij vooruitstrevende technieken, voor alternatieven afbouwproducten. De beweegredenen zijn dat de alternatieven een grotere ontwerpersvrijheid hebben dankzij uiteenlopende materialen, kleuren en structuren maar ook door het onderhoudsarme en milieuvriendelijke aspecten.

Natuurlijke uitstraling met kunststof eigenschappen

Waarom kunststof rabatdelen? De tijd dat kunststof rabatdelen lelijk en onnatuurlijk eruit zagen is verleden tijd! Door de vooruitstrevende technieken kunnen er tegenwoordig bijvoorbeeld natuurlijke hout uitstraling nagebootst worden door een  nerfstructuren of structuurfolies. Natuurlijk zijn er nog kunststof panelen met een gladde oppervlakte. Kortom, voor ieder wat wils!

Voordelen van kunststof zijn, in vergelijking met hout, dat het niet verkleurt, rot, krom trekt of gaat schimmelen. Daarnaast zal er geen ontbossing plaatsvinden omdat de kunststof afbouwproducten 100% recyclebaar zijn.

Gevelpanelen binnen het Milin assortiment voldoen zowel aan de richtlijnen van het bouwbesluit als aan de eisen van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen (DuBo) en mogen gebruikt worden als gevelbekleding dankzij het CE keurmerk.

Eurotexx geeft je een grote onderwerp vrijheid

Groot assortiment gevelbekleding, veel uiteenlopende kleuren en modellen. Voor elk ontwerp of wens van de klant ben je bij Eurotexx aan het juiste adres. Voor een overzicht van de kleuren van een bepaald product, verwijzen wij je graag naar de website. Op elke specifieke productpagina vindt je de kleuren onder het tabblad “kleuren”.

Gevelbekleding is leverbaar in zowel uni-kleuren als natuurgetrouwe houtstructuren. Ook het uitgebreide pakket afwerkprofielen is in dezelfde kleuren en structuren leverbaar.

Eurotexx is een merk van Milin B.V. waaronder nog vele andere merken gevelbekleding hangen. Bekijk hier  het gehele aanbod aan gevelbekleding.

Eenvoudige montage kunststof rabatdelen

Hoe gemakkelijker de producten zijn te verwerken, hoe sneller, mooier en goedkoper het resultaat kan zijn. De panelen worden geleverd in standaard 6 meter lengtes voor een snelle en eenvoudige montage. De diktes en de breedtes van de panelen variëren, waardoor er voor elk project een oplossing is! De gevelbekleding kan op verschillende manieren bevestigd worden zodat de uitvoerder hier de vrijheid in heeft en de geschikte keuze kan maken.

Lees hier hoe eenvoudig de montage gaat

Onderhoudsarm

Niemand wilt veel tijd kwijt zijn aan onderhoud van in dit geval gevelbekleding, men kan zijn tijd beter besteden. Kies voor duurzame en onderhoudsarme gevelproducten om de eindgebruiker in de toekomst tegemoet te komen. De keuze voor kunststof gevelbekleding is, op langere termijn, de goedkoopste optie. Het is duurder in de aanschaf maar dankzij de lange levensduur zal je er langer van kunnen genieten zonder een renovatie of vernieuwing uit te voeren.

Lees hier alles over de 7 voordelen van kunststof

Heb je vragen over gevelbekleding?
Neem gerust contact op met onze verkoopafdeling die je graag ter woord staat om je vragen te beantwoorden of advies te geven. Bel naar 030 657 9020 of mail verkoop@eurotexx.nl 

Op zoek naar verkooppunten?
Op onze website hebben wij de mogelijkheid om per product de dichtstbijzijnde verkooppunten aan te vragen.