Houten gevelbekleding, het natuurlijke product dat veelvuldig wordt toegepast in de nieuwbouw- of renovatiesector. De voordelen van hout zijn vooral de gemakkelijke bewerkbaarheid en de natuurlijke uitstraling met nerven van de bomen. Echter, er vind een verplaatsing plaats in het gebruikte materiaal. Kunststof stoot hout van de troon als meest gebruikte materiaal voor gevelbekleding.

Omdat we steeds meer stil staan bij het milieu en minder tijd over hebben om onderhoudsklusjes uit te voeren, kiezen steeds meer woningeigenaren voor duurzame materialen, kunststof is hier een goed voorbeeld in. Dankzij de technologische ontwikkelingen van tegenwoordig wordt het uiterlijk van hout nagebootst in variërende methodes (structuur en kleuren).

Kunststof met houtnerf

potdekselEurotexx gevelbekleding wordt vervaardigd uit hoogwaardige kunststoffen en afgewerkt met een toplaag voor extra bescherming. De panelen worden vanuit de matrijs onder een grote stempel rol gelegd. Door druk van de rol op de panelen wordt er een structuur in gedrukt. De structuur is een houtnerfstructuur van red Ceder hout.

Dankzij de structuur zijn de Eurotexx kunststof gevelbekleding amper te onderscheiden van natuurlijk houten panelen maar dan met de voordelen van kunststof. Omdat hout een natuurlijk product is, zal het zich ook aanpassen aan de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het krimpen en uitzetten bij warmte en koude of schimmel- en bacterievorming bij vochtige periodes. Dit resulteert zich meestal in een afbraak van het materiaal binnen 5 jaar. Om de 5 jaar een grote onderhoudsbeurt of zelfs een gehele renovatie uitvoeren is natuurlijk nooit wenselijk.

Kunststof daarentegen zal niet extreem werken (krimpen/uitzetten) of een broedplaats worden voor schimmels of bacteriën. Daarnaast is kunststof kleurvast, UV-bestendig, heeft het een lange levensduur (ongeveer 30 jaar), behoort schilderen tot de verleden tijd en is het vooral onderhoudsarm.

Kiezen voor kunststof in plaats van houten gevelbekleding

Met kunststof kies je voor duurzaamheid, weinig onderhoud, een lange levensduur en dat met de uitstraling van natuurlijk hout. Benieuwd naar de eigenschappen en de uitstraling van Eurotexx houtnerf gevelbekleding? Bestel hier een gratis kleurmonster om het product met eigen ogen te beoordelen.