In het teken van de nieuwe duurzame afbouwmaterialen catalogus van Milin B.V. (Leverancier en merkhouder van Eurotexx) heeft Eurotexx nieuwe ontwikkelingen en producten die per direct verkrijgbaar zijn.

Ons doel is om de installateur en eindgebruiker tegemoet te komen met nieuwe ontwikkelingen van ons product. Door goed te luisteren naar de markt, eindgebruiker en de trends van tegenwoordig hebben wij ons assortiment uitgebreid met een geheel nieuw gevelpaneel, nieuwe kleuren en innovaties toegepast op de profielen.

Het nieuwe gevelpaneel: T-Rex

Het bestaande assortiment gevelpanelen is uitgebreid met de T-Rex variant. T-Rex gevelpaneel geeft meer diepgang in het gevelbeeld en heeft een unieke 1,5m1 structuur voor het nabootsen van een echt natuurhouten uitstraling maar dan met de voordelen van kunststof.

De nieuwe gevelpanelen van T-Rex hebben dezelfde kenmerken als de dubbel rabat en potdeksel variant. Zo zijn ze onderhoudsarm, hebben een natuurlijke uitstraling met een perfecte sluiting, een hoge materiaaldichtheid, zijn ze UV-bestendig en milieuvriendelijk. De panelen worden geleverd in lengtes tot 6 meter voor een eenvoudige en snelle montage.

De verschillen in de structuren:

Houtstructuur

T-Rex

Het T-Rex gevelpaneel is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: crème, sand, lichtbruin en blauw.

 

Crème

 

Sand

Lichtbruin

Blauw

De kleuren crème, sand en lichtbruin vallen onder kleurgroep 1 en blauw onder kleurgroep 2. Dit betreft garantie en montage voorschriften.

Benieuwd naar het nieuwe gevelpaneel of de nieuwe kleuren van Eurotexx T-Rex? Bestel een gratis kleurmonster om het product zelf te beoordelen.

Het nieuwe ventilatie afsluitprofiel

Als er klachten zijn betreft ons product is dit in 9 van de 10 gevallen een montagefout. Er wordt weinig tot geen rekening gehouden met gepaste ventilatie. Ventileer je gevelbekleding, niet dan ontstaan er gebreken zoals kleurverlies of zelfs scheuren in de gevelpanelen.

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen en om monteurs er aan te herinneren, hebben wij een ventilatie afsluitprofiel ontwikkelt. Dit profiel wordt bovenop de gevelbekleding geplaatst voor een strakke afwerking maar vooral voor een goede ventilatie achter de gevelbekleding. Dit profiel is verkrijgbaar in de kleuren: wit, crème, sand, lichtgrijs, klei, olijf, quartzgrijs, grijs en antraciet.