pdf_logoMontage instructies Eurotexx

Hieronder vindt je wat algemene informatie over montage kunststof panelen, dit geldt voor beide soorten gevelbekleding: dubbel rabatdelen en potdeksel. Voor de montage instructies verwijzen wij je graag naar de bovenstaande link voor de juiste montage kunststof gevelbekleding. Maar ook voor de overstekpanelen gelden dezelfde algemene voorwaarden.

Opslag

Vermijd buitenopslag en zorg dat de panelen op een vlakke ondergrond liggen.

Bewerken
De 6 meter lange panelen kunnen met normaal, fijn getand houtbewerkingsgereedschap in kleinere delen gezaagd worden. Afval kun je inleveren bij het dichtstbijzijnde afvalscheidingsstation.

Bevestigen
Eurotexx gevelpanelen, potdeksel en dubbele rabatdelen kunnen het beste met schroeven bevestigd worden. Gebruik hiervoor bij voorkeur RVS schroeven. Let erop dat de schroeven in het midden van de geëxtrudeerde sleuf geplaatst worden.

Kies je voor de donkere kleuren antraciet, grijs dan moet je de onderdelen met een bolkopschroef schroeven en maximaal handvast monteren. Deze onderdelen zijn namelijk voorzien van sleufgaten en mogen niet worden geniet.

Voor het monteren van zie montagevoorschriften 

Ventilatie
Zorg voor een beluchtiging en ontluchting. Dit doe je door een verticaal of horizontaal regelwerk aan te brengen op een afstand van 300 mm h.o.h. De luchtspouw die hierdoor aan de onder-, boven of zijkant ontstaat moet opengelaten worden om de luchtstroom achter de constructie op gang te houden. Luchtcirculatie gaat altijd van onder naar boven en moet onder het overstek open zijn.

Let op!
Per 1 graad Celcius temperatuurverschil ondergaan de Eurotexx gevelpanelen een werking van 5×10 (-5) per meter. Je dient met het plaatsen van de afwerkprofielen hier rekening mee te houden.